Contactinformatie

Martine Gijsel
Taalontwikkeling & Taaldidactiek
 
 
Schoolstraat 9
6512 JA Nijmegen
 
06 24 74 34 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
KvK nr. 57260036
 
BTW nr. NL151037140B01
 
 
 
 
 

 

Mijn loopbaan

Mijn interesse voor taal en de taalontwikkeling van kinderen is tot nu toe de rode draad in mijn studie en carrière.

Nadat ik aan de opleiding Logopedie en Audiologie te Gent in 1997 met onderscheiding ben afgestudeerd, startte ik met de studie Spraak- en Taalpathologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2000 heb ik deze studie afgerond. Na een korte periode gewerkt te hebben als logopediste besloot ik in 2001 om een promotieonderzoek te gaan doen bij de vakgroep Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit. Dit onderzoek is uitgemond in het proefschrift “ The role of semantics in early reading ”.

Na mijn promotieonderzoek had ik de smaak van het onderzoeken te pakken en voerde ik samen met dr. Anna Bosman van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek uit naar de effectiviteit van de F&L-methode (Stichting Taalhulp) voor leerlingen met dyslexie. Mijn affiniteit voor en kennis van lezen, leesproblemen en dyslexie heb ik vervolgens kunnen inzetten in mijn functie als onderzoeker en ontwikkelaar bij het Expertisecentrum Nederlands. Daar heb ik gedurende bijna zeven jaar veel kennis en ervaring opgedaan over het taal- en leesonderwijs in de basisschool.

Sinds 1 september 2011 ben ik part-time werkzaam als associate lector taaldidactiek bij de Academie voor Pedagogiek en Onderwijs van Saxion. Ik houd me daar bezig met praktijkgericht onderzoek en de professionalisering van docenten en leerkrachten met betrekking tot onderzoek en taalonderwijs. Vanaf medio februari 2013 combineer ik deze werkzaamheden met mijn eigen bedrijf.